Bli inspirert av...
Redesign med broderi
Fresh opp gamle plagg med broderi!
Last ned broderifil i JEF-format her:
En kjedelig, basic collegegenser føles plutselig ny og fresh med broderi på brystet.

Filen til den broderte  øyenstikkeren, eller the dragonfly  (som høres litt kulere ut), kan du laste under knappen "Ta meg dit!"

Vi har brodert på broderienheten til symaskinen Janome Skyline S9.
Broderifilen har formatet .JEF og den kan leses av alle Janomes broderimaskiner. Du kan også åpne filen i programvaren Artistic Digitizer hvis du vil bruke den som et utgangspunkt til ditt eget design. Hvis du vil lære mer om hvordan du bruker Artistic Digitizer, finner du link til seminarer litt lenger ned på siden. Her ser du et bilde av hvordan broderifilen ser ut i Artistic Digitizer.
Vi har brodert med én trådfarge og vi har brukt WonderFil Polyfast som overtråd og WonderFil DecoBob som undertråd. Vi har også brukt et cut away-stabilisteringsstoff.
På bildet ser du at vi har snudd broderiet opp ned. Dette er fordi det er den enkleste måten å få lagt collegegenseren inn i broderirammen på.
Dette dragonfly-broderiet kunne også ha blitt lekkert på f.eks. en sofapute. Tenk deg broderitråd i gull på et fløyelstoff i en mørk farge.

Vi har brukt broderier på utallige moteplagg i store produksjoner, men vi hadde aldri prøvd en broderimaskin man kan ha hjemme. Resultatene blir like proffe som vi er vant til fra fabrikk, men her har vi mulighet til enda mer finesse og tilpassing. Vi er blitt hekta på broderi!

Det er også kjempegøy å leke inne i programvaren Artistic Digitizer. Vi er så heldige å ha fått litt opplæring av Marit. Det kan du også få, ved å se hennes seminarer på YouTube: 
... og har du ennå ikke hatt anledning til å prøve å brodere på en broderimaskin, så anbefaler vi deg å stikke innom en Janomeforhandler å prøve en maskin! Du kan jo ta med deg et plagg og si at du vil brodere på denne dragonflyen.

Flere broderi som dette? Sjekk ut broderiet vårt "Bille" også.