Lær mer om.....
Faldefot
Usynlig faldsøm, en genial søm for å legge opp skjørt og bukser.
Usynlig faldsøm er enkel å bruke om du skal legge opp plagg i lette og medium tykke materialer. Her viser vi deg hvordan du kan bruke faldefoten til å få et profesjonelt uttrykk og opplegg på plaggene dine. Foten har en liten styrelinjal som gjør det enkelt å få en pen og jevn søm som ligger nøyaktig i faldbretten.

Vi har sydd på en Janome Embla, sømvalg refererer til denne maskinens sømmer, det kan være at din maskin har et annet nummer på denne sømmen, velg da det som blir riktig på din maskin, symbolene er stort sett like uavhengig av merke på maskinen du bruker. Symbol for søm på bilde under.


Sømvalg
på maskinen: 12 Usynlig faldsøm
Overtrådspenning:
 1-4, denne må justeres om sømmen ikke legger seg pent, gjør utprøvninger på en liten stoffbit først. Vi hadde overtrådspenningen på 4 på vårt eksempel under.
Trykkfot:
Faladefot, har du en Janomemaskin er dette fot G.


Merk: Hvis nålen treffer for langt inn på brettekanten vil stingene bli mer synlig på retten av stoffet. Dette kan justeres med å endre på nål-posisjonen. Juster i så fall denne mot høyre slik at nålen ikke går for langt inn på brettekanten. Gjør en utprøvning først for å justere korrekt. Vi benyttet maskinenes standard innstilling i dette eksemplet.
Write your awesome label here.
Vi valgte å sy i en farge som ikke matcher stoffet for at stingene i eksemplet skal være tydelige. Match fargen på tråden du bruker med stoffet og stingene blir nesten helt usynlige, mye enklere og mer effektivt en å legge opp for hånd, anbefales!

Retten

Vrangen