Bli inspirert av...
Hva trenger du når du skal sy?
Dette trenger du å ha ved symaskinen din!
Første gang du skal sy? Gled deg!
Vi har noen tips til hva det er praktisk å ha tilgjengelig ved symaskinen.
Symaskinene vi viser her er Janome EasyJeans.
Write your awesome label here.
Du trenger litt plass på begger sider av symaskinen. Til høyre skal du ha noen praktiske sysaker, og til venstre kommer arbeidet ditt til å ligge når du syr. 
Symaskinfoten liker de fleste å ha ved høyre fot. Sett i kontakt for symaskinfot og strøm. Du vil trenge en søppelbøtte til trådklipp og stoffavklipp. ♻️
De fleste symaskiner har en utstyrskuff enten fast på maskinen eller som en boks som følger med.
I utstyrskuffen finner du nyttige ting som spoler til undertråd, oppspretter, skrujern, rengjøringskost, symaskinføtter etc. Noe av dette er praktisk å legge frem med én gang.
Utstyr som ikke følger med symaskinen, er knappenåler og klyper. Dette er praktisk å ha tilgjengelig ved siden av maskinen.
Du trenger en god saks i liten størrelse, til å klippe av tråder, hjørner og lage hakk i sømrom ved behov. Legg også frem oppspretter. Den kommer godt med!
Vårt tips er å legge noen avklipp av stoffet du skal si av, lett tilgjengelig ved siden av maskinen. Dermed har du prøvelapper for å teste stinglengde osv, underveis. 
Symaskinnål bør velges etter sømoppgave og stoff. Husk også å bytte nål etter ca 8 timers søm, for å sikre at nålen ikke skader stoffet og syr pent.
Nå er det tid for å finne frem tråd. Velg tråd som passer til sømoppgaven og stoffkvaliteten, og finn en matchende farge.
Noen symaskiner har utstyr plassert i rommet på toppen av maskinen, slik som vist her. Det er også her du kan spole opp undertråd på spolen.
Les instruksjonsboken for å se hvordan akkurat din symaskin spoler undertråd.
Nå er du klar for å træ symaskinen. Denne informasjonen finner du i instriksjonboken, og det er også ofte piler på maskinen som viser hvordan tråden skal gå.
Det er praktisk og miljøvennlig å ta vare på alle spoler med rester av tråd! ♻️
Målebånd må du ha tilgjengelig! Det kan du henge rundt halsen.