Lær hvordan....
Sy Clara culotte med løpegang i livet
Enkel og praktisk løsning
En løpegang er lett å sy og praktisk å ha i livet på en bukse. Vidden reguleres enkelt, og du kan ha det gøy med ulike snorer og kanskje tråd-dusker? Se video av hvordan du lager dusker av tråd her.
1. Forberedelse
Stryk stabilisering på linningen.
Stryk ned sømrom på 1cm.
Brett ned linningen og stryk den pent ned. Linningen er nå ferdig forberedt og klar for knapphull og løpegang.
2. Knapphull
Knapphullsfot er en genial ting! Sett i knappen du skal bruke bak på foten, symaskinen vil da regulere og sy riktig størrelse til knappen i èn enkel operasjon.

Gjør en utprøvning på en stoffbit før du bestemmer deg for størrelse på knapp og dermed knapphull. En snor trenger ikke det største knapphullet, så bruk en litt mindre knapp, vi brukte en knapp med diameter 1,4cm. Det går helt fint med en mindre knapp også. 

De fleste symaskiner har en knapphullsfot som standardutstyr, men om du ikke har en slik, anbefales det om du syr endel knapphull på plaggene dine. Den gjør jobben mye enklere.
Write your awesome label here.
Brett linningen ut slik at knapphullene bare sys på delen av linningen som er foran på plagget. Baksiden av linningen skal ikke ha knapphull.

Du kan også bruke maljer om du foretrekker det. Husk et ekstra lag stabilisering under om du går for å sette i maljer. Maljene skal også bare festes gjennom forsiden av linningen, så samme fremgangsmåte som her kan brukes om du slår i maljer.
Fra baksiden ser det slik ut. Knapphullene er ferdig sydd, og bakre del av linningen kan brettes tilbake etter at du har sprettet opp knapphullene slik som på bilde under.

Sprett opp knapphullene, bruk en knappenål i enden av knapphullet slik at du ikke spretter for langt. 

3. Linning og løpegang
Linningen sett fra vrangen/baksiden, her vises ikke knapphullene da de er sydd på fremsiden av linningen. 
Nål rundt hele linningen og sy en stikning noen millimeter fra kanten. Bruk en av strekene på fot eller stingplate for å holde jevn avstand hele veien. Stinglengde 3,0 -3,4. Det er alltid lurt å gjøre utprøvninger på en bit av stoffet før du begynner. Slik vil resultatet bli slik du ønsker.
Fra rettsiden, sy stikninger rundt hele linningen, fra knapphull til knapphull eller der hvor det blir penest på ditt plagg. Dette blir løpegangen snoren skal tres gjennom. Bruk samme stinglengde som på stikningen til linningen. Avstanden mellom stikningene som danner løpegangen må være stor nok til at snoren enkelt kan tres inn mellom disse. Gjør en utprøvning av avstanden først.
Tre snoren gjennom et av knapphullene og dra den gjennom hele løpegsangen og ut av det andre knapphullet. Ferdig! Da er det bare å finne fram fine snorer og leke seg med forskjellige uttrykk.

Voila!
Clara culotte med snor og løpegang ferdig!