Bli inspirert av...
8-timers regelen!
Sikre et godt sømresultat med 8-timers regelen.
Ved å huske å bytte nål etter 8-timers søm, sikrer vi at nålen ikke skader stoffet og at nålen får gjort den jobben den skal gjøre. Resultatet er at vi får en pen søm.
Unngå at nålen etterlater skader på stoffet eller at stingene blir ujevne!

Underveis i sømarbeidet får nålen ulike belastninger. Det kan virke ubetydelig mens vi sitter og syr, men vi drar litt i stoffet her og der, vi kræsjer nålen i en knappenål, eller vi krever at nålen skal gjennom mange ulike stofftyper og stabler av stoff. Dette utsetter nålen for ulike belastninger og gjør at selv nåler av høy kvalitet, kan bli skadet. 

For å sikre at spissen trenger gjennom stoffet slik vi ønsker, og at nålen beveger seg helt rett slik den skal for å henter opp undertråden, bytter vi nål ofte og minimum etter 8-timers søm. 

Slik bytter du nål

Du løsner nålen ved å skru på skruen. Det følger en liten skrutrekker med symaskinen. Denne kan du bruke dersom skruen sitter litt hardt.
Ta nålen ut og bytt til en ny nål.
På illustrasjonen: Foran - side - bak.
Legg merke til at nålens øverste del er rund foran og flat bak. Når du setter nålen inn/opp i symaskinen, skal du ha den runde delen mot deg og den flate delen fra deg. Med andre ord; Du ser den runde siden.

Det finnes mange ulike nåler med ulike egenskaper, og det følger med et lite utvalg når du kjøper symaskin (se bildet). Vi bytter nål ut fra hva slags stoff, tråd og sømoppgave vi står overfor, selv om vi ikke har sydd i 8 timer.
Vi er så heldige å ha tilgang til nålene fra Organ Needles, og har helt dilla! Har du først begynt å legge merke til endringen i sømkvalitet og resultat ut fra hva slags nål du bruker, kommer du også til å bli bitt av nål-basillen! 

Du kan lese mer om hvordan du velger riktig nål her.